A murit unul dintre cei mai iubiți preoți de la Mănăstirea Cernica. Avea doar 49 de ani

Părintele ieromonah Ioachim Enea, intendentul Patriarhului Teoctist și o figură emblematică la Mănăstirea Cernica, a murit la vârsta de doar 49 de ani. Cu sufletul greu și cu ochii plini de lacrimi, credincioșii își amintesc acum de omul care le-a slujit credința și comunitatea cu devotament și dragoste.

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, este mesajul transmis de Mănăstirea Cernica.

Născut în modesta localitate Cerchejeni, din județul Botoșani, părintele Ioachim a fost chemat în slujba Domnului încă de la o vârstă fragedă.

La vârsta de 14 ani, el a intrat în lumea monahală, fiind frate la Mănăstirea Cozancea. Odată cu trecerea timpului, și-a dedicat viața credinței, devenind monah la doar 20 de ani.

Drumul său l-a purtat prin diferite încercări și îndepliniri, inclusiv serviciul militar obligatoriu, care nu l-a descurajat să-și urmeze chemarea spirituală.

O întâlnire providențială cu Patriarhul Teoctist la Jandarmeria Patriarhală i-a deschis noi orizonturi în slujirea sa. Această întâlnire a fost punctul de plecare către o relație de respect și încredere, culminând cu oferta de a deveni intendentul Patriarhului.

Timpul petrecut la Patriarhie i-a adus lui părintele Ioachim nu numai îndeplinirea datoriilor sale profesionale, ci și oportunitatea de a-și continua studiile teologice la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica și ulterior la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești.