A început reîncărcarea cardurilor sociale. Când va putea fi folosită prima tranșă din 2024?

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a demarat procesul de reîncărcare a cardurilor sociale, destinat achiziționării de alimente, cu o valoare de 250 de lei.

Această măsură face parte din programul „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027” și urmează să se desfășoare în două etape distincte pe parcursul săptămânii viitoare.

Aproximativ 1,6 milioane de beneficiari sunt planificați să primească sprijinul financiar în prima parte a săptămânii, iar în cea de-a doua parte, încă 1 milion de persoane vor beneficia de acest ajutor. De asemenea, în jur de 90.000 de carduri noi vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române persoanelor eligibile recent identificate.

Cine beneficiază de cardurile cu pentru achiziționarea de alimente

Grupurile țintă pentru această schemă de sprijin includ pensionarii cu venituri lunare nete de până la 2.000 de lei, persoanele cu handicap, familiile cu venituri reduse, și altele, conform criteriilor stabilite.

Această ajustare vine ca o îmbunătățire față de plafonul anterior de 1.700 de lei, cu scopul de a cuprinde un număr mai mare de beneficiari eligibili.